5 redenen waarom je belastingteruggave moet indienen - Belastingteruggave
278
post-template-default,single,single-post,postid-278,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

5 redenen waarom je belastingteruggave moet indienen

3 redenen om je belastingteruggave in te dienen

5 redenen waarom je belastingteruggave moet indienen

Money makes the world go round. Oftewel alles op deze aarde draait zo’n beetje om geld. Wat daar goed of slecht aan is, gaan we het vandaag niet over hebben. Wel over het feit dat geld verdomd handig is. Of je nu materialistisch ingesteld bent of niet, je hebt altijd geld nodig om te kunnen leven.

Om aan geld te komen, zul je moeten werken. Voor een werkgever, maar je kunt natuurlijk ook zelf de werkgever zijn, hoe je dit doet doet er niet zoveel toe, waar ik heen wil is dat je door te werken loonbelasting moet afdragen. In de meeste gevallen en vooral bij jongeren is dit zelfs te veel en kun je dit terug krijgen. Omdat ook de belastingdienst zeker van z,n zaak wil zijn en het geld hard nodig heeft om bijvoorbeeld wegen op te knappen en ons land mooi en veilig te houden. Vraagt het je jaarlijks om je belasting aangifte te doen. Hiermee kan de belastingdienst controleren of je nog belasting moet betalen.

Het kan dus ook zomaar zijn, dat je teveel hebt betaald. Dit geld is in feite van jou en heb je recht op. Dit kun je terug vragen door een belastingteruggave in te dienen. Veel mensen en dan met name jongeren en de studenten onder ons doen dit niet. Het is teveel werk, en een administratieve rompslomp. Het is jammer dat er veel mensen zo over denken want gemiddeld kun je zo,n € 250,- terug vragen aan de belasting. Als je dit bedrag op staart zou zien liggen, zou je het dan laten liggen? Dacht het niet. In dit geval is het gewoon van jou en heb je al het recht om dit terug te vragen door middel van een aangifte en belastingteruggave.

Omdat wij weten hoe je dit het beste kunt doen en je het vele werk willen besparen, kunnen wij dit voor jou doen. Voor € 29,50 regelen we jouw aangifte en vragen we jouw geld terug bij de belasting. Het kan zijn dat je nog niet helemaal overtuigd bent. Daarom hebben we hieronder 5 redenen voor je neergezet waarom je je belastingteruggave zou moeten indienen.

Geld is geld.

Met geld kun je een heleboel doen, het gaat in dit geval niet om een paar euro maar vaak om een paar honderd euro. Je zou er nieuwe kleding van kunnen kopen of er zelfs van op vakantie kunnen gaan. Een hapje eten met je vriendin of die ene schuld afbetalen. Het is een kleine moeite om je belastingteruggave door ons te laten regelen. In 3 stappen zie je op welk bedrag je recht hebt. En binnen enkele weken staat dit op je rekening.

Steun een goed doel.

Het kan zijn dat je er niet zoveel omgeeft en je het toch te veel moeite vindt. De belasting denk daar heel anders over, voor hun is het helemaal geen grote moeite om jouw eerlijk verdiende centen op hun rekening gestort te krijgen. Echter hebben ze het zo ingericht dat jij alles wat je teveel betaald zelf moet terugvragen. Slim he? Was ik maar de belastingdienst. Je zou dus gekke Henkie zijn als je dit niet terug vraag. Wil je het zelf niet, doe het dan voor een goed doel. Er zijn zoveel mensen en organisaties die jouw geld heel goed kunnen gebruiken. Denk er maar eens over na hoeveel hongerige kindjes je met zo,n bedrag kan helpen.

Verwen je zelf.

Doe eens iets geks. Iets wat je normaal te duur vind en nooit geld aan zou uitgeven. Dit het geld dat je met de belastingteruggave terug krijgt ligt praktisch voor het oprapen. De meeste mensen wisten niet eens dat je dit kon terugvragen en zouden het in de eerste instantie niet eens missen. Je zou dit geld dus net zo goed kunnen gebruiken om eens een keer riant uit eten te gaan. Of jezelf te trakteren op iets leuks zoals bungeejumping of parachutesprong boven Texel.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.